campaign-notification campaign-notification

Cum pregatesti flota de utilaje de constructii si santierul pentru toamna

Publicat de 26/09/2022

utilaje de constructii, constructii toamna, utilaje, utilaje grele, utilaje pentru constructii, santier, santier constructii

Va oferim cateva sfaturi mentru intretinerea flotei de utilaje de constructii si santier pe timp de toamna.

Care sunt pașii de urmat pentru a avea utilaje de construcții în condiții optime de funcționare toamna

Lucrările de construcții efectuate toamna ridică provocări de siguranță care pot avea impact asupra proiectelor dvs. Urmărind sfaturile de siguranță pentru sezonul de toamnă din acest articol veți reduceți riscul de accidentare în șantier și întârzieri ale lucrărilor.

Fiecare anotimp aduce propriile pericole într-un șantier de construcții, de la boli cardiovasculare cauzate de caniculă, până la alunecare sau hipotermie în cazul temperaturilor scăzute și condițiilor de gheață pe timp de iarnă. Toamna nu face excepție de la această regulă. Indiferent dacă desfășurați proiecte mari pe timp de vară sau ați obținut un contract nou care va lua amploare în plin înainte de începerea iernii, lucrăril de construcții pe timp de toamnă prezintă pericole. Câteva dintre aceste pericole se referă la terenuri noroioase, ploaie și vânt puternic, frunze căzute, lumina slabă și vremea imprevizibilă.

Pentru a preveni accidentele și deteriorarea flotei de utilaje de construcții, urmați următoarele sfaturi de siguranță pentru sezonul de toamnă.

Luați măsuri de precauție pentru lucrări în condiții de noroi

Siguranța lucrărilor de construcții în timpul sezonului ploios necesită luarea unor măsuri temeinice împotriva efectelor produse de noroi. Noroiul poate părea inofensiv, dar poate crește riscul de alunecare și cădere. Acesta poate face terenul foarte instabil pentru utilaje de construcții. Dacă este posibil, configurați drenajul în șantierul dvs. pentru a îndepărta o parte din noroi. Luați în calcul utilizarea pietrișului pentru o tracțiune mai bună în zone cu noroi. Amintiți-le tuturor operatorilor să-și șteargă bocancii cât mai des, mai ales înainte de a urca pe scări sau de a monta și demonta echipamentele. Curățați șenilele și anvelopele utilajelor după fiecare utilizare. Luați în considerare indicațiile din manualul de utilizare al utilajelor dvs. înainte de a le folosi pe teren noroios.

Ridicați corect schelele

Schela trebuie să fie ridicată pe o fundație solidă. Nu trebuie ridicată niciodată direct pe teren moale, noroios sau înghețat. În schimb, utilizați un suport realizat din scânduri stabile de lemn, plasate sub picioarele schelei. Acestea distribuie greutatea schelei, împiedicând mișcarea acesteia sau scufundarea în noroi. După furtuni sau vânt puternic, verificați schela pentru a vă asigura că este încă stabilă.

Luați măsuri pentru a stabiliza utilajele

Orice utilaj de construcții poate rămâne blocat în noroi. Chiar dacă utilizați un excavator special creat pentru teren accidentat, de exemplu, noroiul poate crește riscul de răsturnare. Platformele antiderapante cresc capacitatea de tracțiune în noroi și pot transforma zonele noroioase în drumuri de acces mai sigure. 

Curățați frunzele pentru a preveni accidentele și defecțiunile echipamentelor

Frunzișul de toamnă arată frumos pe copaci, dar odată ce frunzele cad, ele se transformă în pericole. Frunzele pot ascunde terenul neuniform și pot deveni alunecoase, crescând riscul de cădere. De asemenea, pot bloca sistemul de ventilație sau de evacuare a aerului al echipamentelor.

Îndepărtați frunzele de pe pasarele și suprafețele de lucru la începutul zilei și în funcție de necesitate în timp ce lucrați. Luați în considerare utilizarea unei o măturătoare sau chiar un aspirator de frunze de mână pentru a curăța suprafețele de lucru. Înainte de a utiliza echipamentul, curățați orice ruem de frunze de pe admisie, evacuare, parbriz, oglinzi și anvelope.

Depozitați corect echipamentele și materialele

Curățarea frunzelor și a resturilor poate consuma mult timp. Atunci când este posibil, depozitați echipamentul într-un spațiu închis pentru a-l proteja de frunze, ramuri căzute și vânt puternic. În șantier, un container portabil de depozitare este o opțiune adecvată.

Dacă vă așteptați la o furtună majoră, luați măsuri de precauție suplimentare. Depozitați în siguranță echipamentele și mutați și materialele într-o zonă de închisă. Acoperiți materialele și echipamentele care nu pot fi mutate cu o prelată rezistentă sau utilizați elemente de legare și saci de nisip pentru a le menține stabile. Dați jos schelele, turnurile de lumină și alte echipamente care ar putea reprezenta un pericol. Închideți toate ferestrele și ușile.

Asigurați o lumină adecvată

Zilele mai scurte înseamnă mai puțină lumină naturală. Lumina slabă îngreunează evaluarea poziției, forma sau viteza obiectelor. Lucrul în lumină slabă poate provoca, de asemenea, oboseala ochilor și dureri de cap. Opțiunile pentru iluminatul șantierului sunt diverse în ziua de azi, așadar puteți alege cea mai bună variantă pentru șantierul dvs. Instalați turnuri de lumină pe teren plan, urmând instrucțiunile producătorului.

Mențineți generatorul în siguranță

Din cauza riscului de electrocutare, generatoarele portabile trebuie să stea cât mai departe de apă sau umiditate. Nu utilizați un generator pe o suprafață umedă. Cu excepția cazului în care generatorul dvs. are un înveliș impermeabil, nu îl utilizați în ploaie.

Pentru a evita intoxicarea cu monoxid de carbon, utilizați un generator portabil numai într-o zonă exterioară bine ventilată, la cel puțin 20 de metri distanță de ferestre, uși și orificii de ventilație.

Examinați-vă planul de evacuare

Chiar dacă nu vă aflați într-o zonă afectată de vând puternic sau alte fenomene extreme, ar trebui să aveți un plan de evacuare specific locației, adaptat diferitelor tipuri de urgențe. Efectuați exerciții de evacuare pentru a vă asigura că lucrătorii știu ce trebuie să facă.

Concluzii

Sfaturile noastre vă vor ajuta să vă mențineți flota de utilaje de construcții și șantierul dvs. în siguranță pe timp de toamnă, indiferent de vreme sau alte condiții de lucru. Pentru o mentenanță propice a echipamentelor dvs., echipa Utilben Service vă stă la dispoziție cu servicii specializate de reparații, revizii și diagnoză pentru utilajele dvs.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )